8 voordelen van avocado eten:

Rijk aan gezonde vetten
Avocado’s bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (vooral oliezuur), die goed zijn voor het hart en helpen het slechte cholesterol (LDL) te verlagen.

  1. Veel vezels
    Ze bevatten veel voedingsvezels, wat goed is voor je spijsvertering en helpt bij een stabiele bloedsuikerspiegel.

  2. Boordevol voedingsstoffen
    Avocado’s zijn rijk aan vitamine K, C, E, B5, B6 en foliumzuur. Ook bevatten ze kalium (meer dan banaan!) dat bijdraagt aan een gezonde bloeddruk.

  3. Goed voor je huid en haar
    Dankzij de gezonde vetten en antioxidanten, zoals vitamine E en C, ondersteunen avocado’s een gezonde huid en glanzend haar.

  4. Verzadigend
    Door de combinatie van vetten en vezels geven avocado’s een vol gevoel, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.

  5. Ondersteunt de opname van andere voedingsstoffen
    Vetoplosbare vitamines (zoals A, D, E en K) worden beter opgenomen als je ze samen eet met gezonde vetten zoals die in avocado.

  6. Rijk aan antioxidanten
    Avocado’s bevatten luteïne en zeaxanthine, antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van je ogen.

  7. Kan ontstekingen helpen verminderen
    De aanwezige bioactieve stoffen en vetzuren kunnen een ontstekingsremmende werking hebben.

Volgende
Volgende

De genezende werking van paddenstoelen ten aanzien van kanker