8 voordelen van avocado eten:
Rijk aan gezonde vetten
Avocado’s bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (vooral oliezuur), die goed zijn voor het hart en helpen het slechte cholesterol (LDL) te verlagen.
Veel vezels
Ze bevatten veel voedingsvezels, wat goed is voor je spijsvertering en helpt bij een stabiele bloedsuikerspiegel.Boordevol voedingsstoffen
Avocado’s zijn rijk aan vitamine K, C, E, B5, B6 en foliumzuur. Ook bevatten ze kalium (meer dan banaan!) dat bijdraagt aan een gezonde bloeddruk.Goed voor je huid en haar
Dankzij de gezonde vetten en antioxidanten, zoals vitamine E en C, ondersteunen avocado’s een gezonde huid en glanzend haar.Verzadigend
Door de combinatie van vetten en vezels geven avocado’s een vol gevoel, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.Ondersteunt de opname van andere voedingsstoffen
Vetoplosbare vitamines (zoals A, D, E en K) worden beter opgenomen als je ze samen eet met gezonde vetten zoals die in avocado.Rijk aan antioxidanten
Avocado’s bevatten luteïne en zeaxanthine, antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van je ogen.Kan ontstekingen helpen verminderen
De aanwezige bioactieve stoffen en vetzuren kunnen een ontstekingsremmende werking hebben.