Hoe ontzuur je je lichaam?

De pH waarde van de zuurgraad van je lichaam kan je meten met zuur-base strips (van bv. Nagel) . Je meet dan met een strookje de zuurgraad van verse urine. De zuurgraad is neutraal bij 7, is het eronder dan is je lichaam zuur. Is het erboven dan is je lichaam basisch.
Het beste voor je lichaam is om basisch te zijn.

Je lichaam wordt basisch door het eten van:
- groente/grassen: aardappel, zoete aardappel, alfalfa, andijvie, bloemkool, etc.
- peulvruchten: vers sojabonen, sojascheuten, tofu, sojameel
- fruit: aalbessen, aardbei, abrikoos, ananas, etc.
- gedroogd fruit: appel, cranberry, dadels, pruimen, rozijnen en vijgen
- zaden: chiazaad, hazelnoot, hennepzaad, lijnzaad, etc.
- onbewerkte granen: boekweit
- kruiden & smaakmakers: basilicum, curcuma, himalayazout, munt, verse gember, zeezout , cayennepeper, citroengras, citroenmelisse, oregano, tijm
- dranken: kraanwater, kruidenthee en mineraalwater zonder koolzuur

Licht basisch
- groente, grassen: agar-agar, asperge, champignons
- noten: paranoten, kastanjes, onbewerkte granen, quinoa
- azijn, kruiden& smaakmakers: appelazijn, augurken, peper, knoflook, wijnazijn, zilveruitjes
- zuivel: moedermelk, verse wei
- oliën en vetten: avocado-olie, kokosolie, lijnzaadolie, olijfolie ( extra vierge), sesamolie, visolie, vlaszaadolie
- zoetstoffen: kokosbloesemsuiker, koudgeslingerde honing, stevia
- rooibosthee en wit en groene thee

Lichtverzurend
- groente/grassen: rabarber
- peulvruchten: bruine bonen, erwten, humus, kidneybonen, kikkererwten, limabonen, linzen, witte bonen
- zaden: pijnboompitten
- onbewerkte granen en rijst: bruine rijst, zilvervliesrijst
- brood en graan producten: bruin brood tarwe zonder gist, volkoren zonder gist en zuurdesembrood tarwe
- zuivel, vetten en eieren :,
kwark, eiwit, boter boter, karnemelk, kwark, melk, room , yoghurt
olie
- dranken; ongezoete amandelmelk/rijstmelk/ sojamelk, mineraalwater met koolzuur.

Verzurend
- vlees, gevogelte en vis
- noten: amandelen, cashewnoten, macademia, pecannoten, pinda's, pistachenoten, walnoten en zonnebloempitten
- bewerkte granen en rijst: gerst, gierst, haver, maïs, witte rijst, etc.
- brood en graan producten
- zuivel, vetten en eieren: chocolademelk, smelteigeel, halvarine, harde kaas, kaas (kaas), pudding/toetjes, strooikaas, gezoete yoghurt, yoghurtdrank
- ingevoerde vetten: geharde vetten, maïsolie, vloeibare boters, zonnebloemolie
- sauzen en smaakmakers: curry, ketchup, mayonaise, melasse, mosterd
- zoetstoffen: (biet) suiker, fructose, honing, enz.
- diversen: bewerkte voedingsmiddelen, chips, chocolade, kant en klaar producten, koekjes, pizza, snoep
- dranken: bier, cola, energiedrankjes, frisdranken, koffie, likeur, sterke drank, wijn, rosé, gezoet vruchtensap, zwarte thee

Kortom je kan het beste zo puur mogelijk eten. Eet veel groente, fruit, zaden, kruiden, bewerkte granen, peulvruchten en water.

Heb je hulp nodig voor een gezonder gewicht?
Ik wil je daar graag bij helpen!

Coachen kan al wandelend in het Twiske, online of in mijn coachpraktijkruimte.
Zie www.steps2vitality.nl/GezondGewichtCoachsessie



Vorige
Vorige

Goede voeding voor vrouwen in de overgang

Volgende
Volgende

Veilig detoxen om je gifstoffen af te voeren